Arrangementen

Dagarrangement

Voor een complete dag Orvelte heeft De Schenkerij een passend arrangement. Dit betekent dat alles deze dag voor je wordt geregeld. we bespreken vooraf samen dit arrangement zodat je zelf een onbezorgde dag beleeft. Bij binnenkomst een kopje koffie met huisgebakken Drentse kruidkoek. Daarna vrij wandelen in het dorp. In de middag een uitgebreide Drentse broodmaaltijd. Na de lunch een activiteit in Orvelte. Aan het eind van de middag afsluiten met een borrel en een hapje.
Familie & Bedrijven
€ Arrangementen p.p.
Lunch & Diner arrangement
€ Arrangementen p.p.

Activiteiten in Orvelte

Ottenshoes

Het Ottenshoes is een monumentale boerderij, waar je tegen betaling onder leiding van een gids, een kijkje neemt in het leven van de familie Ottens, die hier in de 19e eeuw leefden en werkten. Om het beeld compleet te maken, kun je op de deel een multimediale voorstelling over de geschiedenis van Orvelte: “Het Orvelte Dagboek”, beleven.

Jan Kruis museum

Jan Kruis werd vooral bekend door de strip ‘Jan, Jans en de Kinderen’. Wie kent niet de “jeweetwel-kater” en “hoi pipeloi”? In dit museum zie je dat Jan naast strip- en reclametekenaar, ook een veelzijdig beeldend kunstenaar was. Ook maakte hij prachtige portretten en illustraties van onder andere Woutertje Pieterse.

Zoo Bizar

Zoo Bizar, een mini-zoo vol met bijzondere dieren. Zoo Bizar is de kleinste Zoo van Nederland en misschien wel van heel Europa! Begeef je tussen verschillende bijzondere dieren die er in Zoo Bizar zijn. Je ziet er bijvoorbeeld stinkdieren of een vogelspin. Er is ook een dierverzorger aanwezig om van alles te vertellen over alle bijzondere dieren.

Vrachtauto's van Toen & Nu

Vrachtauto’s van Toen & Nu is een klein, maar zeer bijzonder museum. Afkomstig uit een familie van vrachtrijders, is de liefde voor vrachtvervoer over de weg, bij Wim Al met de paplepel ingegoten. Wim heeft een bijzondere collectie op schaal nagebouwde vrachtwagen modellen, miniaturen en bijzondere diorama’s, Deze collectie staat in de “schuur” op een steenworp afstand van De Schenkerij. Je ziet hier zie vergeten modellen en merken, die je mee terugnemen naar de tijd.